Twitter plănuiește să introducă plata pentru bifa de verificare

Acum că este proprietarul Twitter, Elon Musk are mână liberă să schimbe platforma așa cum crede el de cuviință. Prima mișcare importantă s-ar referi la bifa de verificare și prețul pentru Twitter Blue, serviciul premium al platformei.

În acest weekend, Musk a fost ocupat cu schimbarea de gardă în funcțiile de top din cadrul Twitter. Unul dintre prietenii săi, Jason Calacanis, face parte din cercul restrâns al miliardarului și este una dintre noile persoane care îl va ajuta pe acesta să implementeze schimbările gândite pentru Twitter.

Într-un sondaj publicat pe platformă, Calacanis întreabă utilizatorii cât ar fi dispuși să plătească pentru bifa de verificare a contului pe Twitter. La momentul redactării acestui articol, puțin peste 80% dintre răspunsuri au ales opțiunea „Nu aș plăti”.

Cu toatea acestea, conform unor surse citate de The Verge, Twitter plănuiește să lege bifa de verificare de abonamentul la serviciul Twitter Blue. Cu alte cuvinte, dacă ești dispus să plătești, vei primi vestita bifă albastră de verificare pe contul cu care te abonezi.

Doar că Musk, spun sursele, vrea ca Twitter Blue să coste 20 de dolari (spre deosebire de cei cinci de acum) și le-a dat angajaților deadline-ul de 7 noiembrie. Dacă funcția nu este gata până atunci, echipa care se ocupă de acest proiect va fi concediată.

Dacă dorința lui Musk se îndeplinește, atunci utilizatorii care dispun deja de bifa albastră au la dispoziție 90 de zile să plătească subscripția către Twitter Blue, altfel o s-o piardă.

Lucrurile par să fie puse în mișcare, confirmate chiar de Elon Musk care, într-un răspuns pentru un utilizator, a spus că „întregul proces de verificare este în curs de revizuire chiar acum”.

Dintre sutele de idei cu care Musk cochetează în această perioadă (inclusiv să readucă aplicația Vine), această măsură de verificare prin Twitter Blue pare să fie cea care s-ar putea să devină realitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *