Iohannis îl preferă tot pe Orban pentru funcția de premier. Miza: alegerile anticipate

În urma consultărilor de la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a anunțat noua sa propunere pentru funcția de premier: prim-ministrul care a fost dat jos cu o zi în urmă de către Parlament, prin moțiune de cenzură.

CITIȚI ȘI: Nu mai e Guvernul, vine Guvernul. Ce a scris presa din România despre căderea Cabinetului Orban

Pentru a doua oară, favoritul șefului statului pentru fotoliul de la Victoria este Ludovic Orban. Totuși, această alegere era predictibilă, dat fiind faptul că președintele și-a afirmat, împreună cu Partidul Național Liberal, dorința de a organiza alegeri anticipate.

„După părerea mea, soluția corectă în această situație este întoarcerea la electorat. Mai bine spus, înseamnă anticipate. Sunt prima mea opțiune, am prezentat partidelor această opțiune, unii au fost de părere că e bine, alții că trebuie să se mai consulte în partid.

Până atunci, putem face următorul pas, care este desemnarea unei persoane pentru formarea unui nou guvern. Îl desemnez pe Ludovic Orban să formeze un nou guvern, a declarat presedintele Klaus Iohannis, informează Ziare.com.

Pentru declanșarea anticipatelor este necesară respingerea de către Parlament, de două ori, a propunerii de premier. În contextul în care Orban a pierdut încrederea membrilor celor două Camere ieri, șansele ca PSD, Pro România și UDMR – principalele formațiuni politice care au votat împotriva Cabinetului Orban – să se răzgândească sunt mici.

CITIȚI ȘI: Ce se va întâmpla după căderea Guvernului Orban: propuneri de premier și alegeri anticipate

Totuși, Victor Ponta a subliniat că PSD ”deține majoritatea în Birourile Permanente Reunite. Calendarul depinde de decizia reprezentanților PSD. Dacă vrea PSD-ul se fac anticipate, dacă nu, nu”, conform Digi24.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *