Recorder.ro: Guvernul României plătește site-uri de propagandă pro-rusă

Prezența propagandei rusești în mediul online românesc este evidentă, și este clar că în spatele sutelor sau miilor de articole stau niște finanțări.

Jurnaliștii de la Recorder.ro au dezvăluit astăzi că printre finanțatorii unuia dintre site-urile marcante pro-ruse, Usd24.ro, se află și Guvernul României. Amintim că Mediastandard.ro a vorbit în trecut despre Liviu Besleaga și site-ul US24.ro, înfrățit cu primul, dar și despre principalul furnizor de propagandă, Sputnik.md (mai multe AICI și AICI).

Usd24.ro, un site ”destinat informării românilor din diaspora”, primește bani de la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. Numai în anul 2017, publicația a primit peste 20.000 de euro pentru „sprijinirea activităţii românilor de pretutindeni“. Întrucât regulamentul stipula că cererea trebuie să fie făcută de o organizația din afara țării, banii s-au dus inițial spre Asociaţia Socioculturală „Inimi de români“ din Spania, condusă de Monica Paula Cucu (fost membru al Biroului Permanent al PSD Diaspora în 2015).

Cu doar două luni înainte de începerea finanțării, site-ul frate al Us24.ro a semant un acord de preluare cu Sputnik, iar Ministerul amintit a ajuns să finanțeze în mod direct și vizibil (întrucât una dintre condiții este afișarea siglei Guvernului) mesajele venite dinspre Kremlin.

Citiți articolul integral pe Recorder.ro.

2 Comentarii

  1. Mincinosilor. Problema ca sunt multe siteuri si televiziuni de propaganda proamericana si pro marxista pt NATO. Americanii lui Biden sunt niste marxisti razboinici. Va mirati ca prostii pt ca nu va ddati seama ca sunteti manipulati de americani RUSINE BIDEN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *