Twitter dorește să schimbe modul în care funcționează recomandările algoritmice
Twitter vrea să schimbe modul în care algoritmul platformei îți livrează conținut. Compania lucrează la o metodă prin care utilizatorii pot indica că o recomandare este neintersantă și o pot elimina din feed-ul personal.
Anunțul a fost făcut pe blogul Twitter unde noua măsură este prezentată ca o unealtă pentru a-ți personaliza mai bine recomandările pe care algoritmul le oferă. Mișcarea face parte dintr-un efort susținut al marilor companii de social media de a oferi conținut mult mai relevant pentru utilizatori în încercarea de a face față TikTok-ului.
Practic, Twitter îți oferă posibilitatea să elimini o recomandare dacă o consideri irelevantă, după cum vezi în poza de mai sus. Un buton „X” va apărea în dreptul unei postări livrate de algoritm care te va îndrepta spre un mini-meniu în care poți alege ce fel acțiune preferi să iei cu privire la recomandare (marchare ca irelevantă, ascunderea postărilor asociate contului respectiv sau blocarea lui). Bineînțeles, speranța este că algoritmul va învăța să-ți livreze conținut mult mai relevant și personalizat.
Dacă te întrebi cum funcționează recomandările algoritmice ale Twitter, acestea se bazează pe toate interacțiunile tale în cadrul platformei.
„Conținutul pe care vi-l recomandăm este influențat de acțiunile pe care le întreprindeți pe Twitter, cunoscute și sub numele de semnale. Semnalele pot include lucruri cum ar fi interesele pe care ni le-ați comunicat, subiectele pe care le urmăriți, tweet-urile cu care vă interacționați și chiar tweet-urile pe care le apreciază persoanele din rețeaua dvs. Pe baza acestor semnale și nu numai, vă vom afișa conținut care credem că vă va interesa”, scrie Twitter în postarea de pe blog.
Funcția este în faza de testare și încă indisponibilă publicului larg. Se sperăm, totuși, că acest buton va funcționa mai bine decât dislike-ul de pe YouTube, care este, aproape în totalitate, ignorat de algoritmul platformei.
Articole asemănătoare
Burtierele România TV despre ”torționarii COVID” și ”neomarxiști”, pe masa CNA. Sesizarea, trimisă de ActiveWatch
Google știe chiar mai multe decât Facebook
Dezinformarea despre COVID-19, răspândită de conturi false pro-Trump sau QAnon
O nouă practică ”democratică” marca AUR: George Simion a încercat să intre cu forța în sediul Digi24
Elevii și studenții nu se vor mai întoarce la cursuri în acest an școlar. Iohannis: Epidemia nu s-a terminat