Cum să faci farse la telefon oficialilor ruși

Un site conceput pentru efectuarea de apeluri spam automate, WasteRussianTime.today, tocmai ce a apărut pe Internet. El vrea să fie „o intervenție civică” împotriva războiului din Ucraina prin care oricine poate să le consume timpul oficialilor ruși.

Site-ul a fost creat de un grup de hackeri activiști numit The Obfuscated Dreams of Scheherazade. Conform lor, wasterussiantime.today folosește o bază de date cu peste 5.000 de numere de telefon ce aparțin funcționarilor ruși din administrație, armată, servicii secrete sau media de stat, după cum relatează Gizmodo.

Astfel, Wired spune că internauții care-l accesează pot iniția un apel între 2 oficiali ruși și să asiste la confuzia lor din timpul în care aceștia încearcă să-și dea seama de ce vorbesc unul cu celălalt sau cine a sunat. Însă utilizatorii site-ului nu pot face mai mult în afară de să asiste la conversație, fiindcă dacă ar vorbi, aceștia ar putea să spună ceva care să le permită rușilor să-i identifice, au spus creatorii site-ului.

Proiectul hackerilor își propune să fie o cale prin care civilii să poată protesta față de războiul lui Putin din Ucraina, creând haos printre cei care lucrează în aparatul de stat al Rusiei. „Dacă stai pe telefon, nu poți arunca bombe, nu poți coordona soldați, nu poți face planuri de luptă” scrie într-un mesaj de pe site.

Sub pseudonimul Shera, unul dintre creatorii site-ului a spus că au făcut tot ce au putut ca să se asigure că numerele de telefon din baza de date aparțin numai oficialilor și că niciun civil nu va fi apelat prin programul creat de ei: „Facem tot ce putem ca să nu sunăm la întâmplare vreo bunică din Siberia”.

De când a început războiul dintre Rusia și Ucraina, hackeri din toată lumea au atacat sistemele informatice ale Rusiei, obținând sute de gigabiți de informații personale și date de contact ale celor care lucrează în instituțiile ruse. Inclusiv guvernul ucrainean a publicat o listă cu datele de contact ale 620 de agenți ruși. Toate acestea, alături de informațiile care erau deja publice pe Internet, au fost folosite pentru a alcătui lista de numere de telefon pe care WasteRussianTime.today le poate apela.

Din păcate, deocamdată hackerii pare că încă încearcă să-și facă site-ul să funcționeze. Pe contul lor de Twitter, @ringringrussia, au postat mai multe mesaje în care au anunțat că wasterussiantime.today întâmpină probleme tehnice pe care încearcă să le rezolve. Însă, în doar o zi de la lansare, aproximativ 5.000 de apeluri au fost efectuate prin site-ul lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *