Pakistan se alătură Americii în blocarea TikTok, pe motiv că platforma ar permite conținut „imoral și indecent”

Cea mai recentă acțiune anti-TikTok are un fundament moral: Pakistan se alătură Statelor Unite ale Americii în blocarea aplicației de video-streaming, pe motiv că aceasta ar permite distribuirea unui conținut „imoral și indecent”.

Autoritățile pakistaneze susțin că au primit mai multe plângeri privind conținutul postărilor de pe TikTok, precum și petiții pentru închiderea aplicației. După ce au solicitat în mai multe rânduri companiei să-și revizuiască politica internă, autoritatea de telecomunicații a emis la începutul lunii iulie un ultimatum, conform Gizmodo.

„Le-am cerut în mod repetat să pună în aplicare un mecanism eficient pentru blocarea conținutului imoral și indecent”, a declarat o persoană implicată în decizie.

Totuși, nu este clar dacă decizia va fi permanentă. După spusele autorităților, totul ține de TikTok, care ar trebui să-și adapteze regulile la legile media conservatoare.

De cealaltă parte, ByteDance susține că este deschisă să implementeze un sistem care să satisfacă cerințele Pakistanului. „Sperăm să ajungem la o concluzie care să ne ajute să servim comunitatea online vibrantă și creativă a țării”, a spus compania-mamă a TikTok într-un comunicat.

 

sursa foto: Economica