Trump îl amenință pe Mark Zuckerberg cu închisoarea pentru „fraudă electorală”

Odată ce alegerea sa pentru al doilea mandat ca președinte se apropie de realitate mai mult decât oricând, Donald Trump a lansat din nou o serie de declarații îngrijorătoare.

Pe platforma sa, Truth Social, candidatul la președinție și primul președinte criminal a amenințat că va pune în închisoare „fraudatorii electorali”, inclusiv CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, conform Gizmodo.

Amenințarea lui vine într-o postare despre SAFE act, un proiect de lege înaintat de republicani, care ar putea face ilegal votul imigranților fără acte la alegerile federale – ceea ce oricum nu este o problemă, pentru că cei care nu sunt cetățeni nu pot vota la alegerile federale.

Cu toate acestea, Trump crede că imigranții ilegali sunt și au fost folosiți pentru a răsturna alegerile anterioare – pe care le-a pierdut. Și, la sfârșitul postării, s-a referit la „Zuckerbucks”, o poreclă pe care fostul președinte a folosit-o de mai multe ori pentru a se adresa fondatorului Meta, Mark Zuckerberg.

„Tot ce pot spune este că, dacă voi fi ales președinte, vom urmări fraudatorii electorali la niveluri nemaivăzute până acum și vor fi trimiși la închisoare pentru perioade lungi de timp”, a scris Trump. „Știm deja cine ești. NU O FACE! ZUCKERBUCKS, fii atent!”

Comentariile sale ciudate despre Zuckerberg și platformele sale nu sunt noi. În ultimul an, el a făcut mai multe acuzații față de Facebook, numind-o chiar „un dușman al poporului”. Cu toate acestea, Facebook este, de asemenea, principala platformă care a fost folosită de Cambridge Analytica pentru a colecta date în favoarea lui Trump, în timp ce mașina rusă de dezinformare a răspândit tone de fake news pe această platformă pentru a-l ajuta pe Trump să intre la Casa Albă – care s-a dovedit a fi o mișcare bună, având în vedere admirația fostului președinte pentru Vladimir Putin și noile sale promisiuni de a opri ajutorul pentru Ucraina; exact ceea ce Rusia își dorește cu disperare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *