Lukashenko, avertisment pentru Putin: „Dacă Belarusul va cădea, urmează Rusia”

Președintele belarus, Aleksandr Lukashenko, a lansat un avertisment pentru liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.

În cadrul unui interviu pentru presa rusă, liderul de la Minsk ar afirmat, după spusele agenției RIA Novosti, că „dacă Belarusul va cădea, urmează Rusia”, conform The Guardian.

Mai mult decât atât, Lukashenko susține că a discutat cu ”fratele său mai mare”, așa cum îl numește  pe Vladimir Putin, despre posibilitate ca și el să aibă parte de momente tensionate în Rusia, care vor porni prin Telegram – o aplicație de mesagerie end-to-end.

„Ești capabil să blochezi aceste canale Telegram? Nu, nimeni nu este. (Nici) chiar și cei care au inventat toate acestea, americanii (…) și noi culegem roadele. Chiar dacă oprești internetul, acele canale Telegram din Polonia vor funcționa în continuare. Deci, ar trebui să rămâneți atent [în Rusia – n.r.]. Veți experimenta, de asemenea, anumite evenimente politice în curând, sau poate că vor apărea din senin”, i-ar fi spus Lukashenko lui Putin, conform liderului din Minsk.

Aleksandr Lukasheno a mai afirmat că manifestațiile l-au afectat, însă nu în așa măsură încât să renunțe la funcția sa: „Toate acestea sunt foarte dureroase și chiar tragice pentru mine, dar asta nu înseamnă că renunț. Pentru că o privesc filozofic, într-o bună zi Dumnezeu mă va chema acolo sus. Dar acum trebuie să protejez ceea ce a fost construit cu mâinile noastre, să protejez oamenii care au construit, iar ei sunt o majoritate copleșitoare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *