Trump, gafă voită pe Twitter. Președintele american a postat o poză falsă, în care premiază un câine militar

Președintele SUA, Donald Trump, a postat pe Twitter o poză, falsificată de publicația Daily Wire, cu câinele ce a participat la operațiunea uciderii lui Abu Bakr al-Baghdadi, folosind descrierea: „Erou american”. În fotografie, câinele este premiat cu medalia de onoare, aceasta fiind cea mai prestigioasă decorație militară oferită pentru acte de valoare extraordinare.

Fotografia adevărată, ce datează din 2017, îl prezintă pe Trump decorându-l pe James McCloughan, un fost medic militar care a fost medaliat pentru salvarea a 10 vieți în timpul Războiului din Vietnam. În poza falsă, Daily Wire, îl înlocuiește pe doctor cu câinele ce a participat la operațiunea militară, potrivit theguardian.com.

Când președintele a postat marți pe Twitter poza cu patrupedul, a specificat că numele lui este clasificat, însă, joi dimineață se pare că a divulgat numele acestuia: Conan. Acesta menționează în postare și faptul că se va întoarce la Casa Albă săptămâna viitoare.

James McCloughan a fost amuzat când un reporter i-a arătat cele două fotografii, afirmând despre câinii militari că „sunt foarte curajoși”.

Secretarul apărării, Mark Esper, declară că animalul a „îndeplinit un serviciu extraordinar, la fel ca toți ceilalți câinii”.

Miercuri, Pentagonul a oferit mai multe informații despre animalul militar, relatând că acesta a fost rănit după ce a fost expus la cabluri electrice sub mare tensiune, dar s-a întors la datorie.

Generalul Frank McKenzie, care conduce Centrul de Comandă US, a informat reporterii că animalul a fost rănit când a intrat în contact cu cablurile în timp ce îl urmărea în tunel pe Baghdadi.

Pentagonul nu a divulgat numele câinelui. McKenzie a spus că acesta a lucrat cu operațiunile speciale timp de patru ani și a participat la aproximativ 50 de misiuni. El a adăugat că animalele muncitoare precum acesta sunt „membrii critici ai forțelor noastre”.

În urma declarației de presă de săptămâna aceasta realizată de Trump în care informează că Abu Bakr al-Baghdad a murit, s-a remarcat discursul purtat de comandantul suprem. În cadrul emisiunii Jimmy Kimmel Live, declarația de presă a lui BaracK Obama, legată de asasinarea lui Osama bin Laden și cea a actualului președinte au fost comparate, rezultând o diferență majoră. Mai multe detalii pe digi24.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *