Trump, acuzat că incită la violență. Peste 200 de jurnaliști au semnat scrisoarea

Discursul ținut de Donald Trump în urmă cu o săptămână, prin care lăuda un act de violență la adresa unui jurnalist, a stârnit reacții dure.

Mai exact, aproximativ două sute de oameni de presă au semnat o scrisoare în care președintele Statelor Unite ale Americii este acuzat că ar fi ”parte dintr-un sistem susținut de atac la adresa presei libere”, conform Washington Times.

”La învestirea sa, Președintele Statelor Unite a jurat să protejeze Constituția SUA, inclusiv Primul Amendament (…) Acest președinte nu reușește în totalitate să facă acest lucru și acționează în mod activ nu numai pentru a submina presa, ci și pentru a încuraja violența împotriva acesteia”, se mai arată în scrisoare.

Amintim faptul că Donald Trump, în timpul unui discurs ținut în decursul săptămânii trecute, a pus că ”oricine care poate arunca la podea (pe altcineva – n.r.) e de-al meu”, referindu-se a Greg Gianforte, congressman-ul din Montana.

CITIȚI ȘI: Trump laudă un act de violență împotriva unui jurnalist

Gianforte, pe atunci candidat pentru funcția pe care astăzi o ocupă, l-a trântit la pământ pe Ben Jacobs, corespondent pe politică al publicației The Guardian. Înainte de incident, jurnalistul îl întreba despre planul pentru sănătate al republicanilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *