TikTok integrează articole Wikipedia în pagina sa de căutare

TikTok a început să insereze bucăți din articole de pe Wikipedia în pagina de căutare a platformei. Compania dorește să ofere mai mult context și informații relevante pentru rezultatele căutărilor efectuate de utilizatori.

Deși nu a decizia integrării unor bucăți din articole Wikipedia, TikTok se adaptează tendinței tinerilor de a folosi aplicația ca motor de căutare. Conform The Verge, linkurile către Wikipedia nu sunt mereu prezente și, câteodată, afișează bucăți din anumite capitole din articole și nu paragraful de început, unde se află informațiile generale.

Într-o declarație pentru The Verge, un purtător de cuvânt al TikTok a confirmat parteneriatul cu Wikipedia și a menționat că funcția este disponibilă de câteva luni deja, chiar dacă un anunț oficial în acest sens nu a fost publicat de companie.

Detalii despre cum se stabilește când trebuie să apară un astfelt de link nu au fost oferite, având în vedere că nu toate rezultatele căutărilor sunt însoțite de articole Wikipedia.

Pe de altă parte, aceste noi funcții vorbesc despre popularitatea tot mai mare a folosirii TikTok ca un motor de căutare, motiv pentru care compania se vede nevoită să ofere actualizări și îmbunătățiri acestei secțiuni.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *