Schema ”jurnalistul”: un bătrân a fost bătut și tâlhărit de un individ ce pretindea a fi reporter

Recent, a avut loc un incident care s-ar putea încadra cu ușurință într-o tragi-comedie absurdă. Un bărbat, în vârstă de 79 de ani din localitatea Vintileasca, județul Galați, a fost bătut cu bestialitate, legat și tâlhărit de trei persoane. Acestea au reușit să intre în casa bărbatului, după ce unul dintre ei i-a spus că este reporter și că ar vrea să facă un reportaj, anunță Mediafax.

Polițiștii de investigație din Vrancea au efectuat recent patru percheziții și au ridicat șase persoane, care au fost audiate la sediul poliției județene, iar încă trei suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă. Printre aceștia se află două tinere și un bărbat care au legat și lovit un bătrân pentru a-l jefui.

Potrivit informațiilor furnizate de Biroului de Presă al IPJ Vrancea, polițiștii au deschis deja două dosare penale în care se fac cercetări pentru tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal și furt.

„Cele două tinere, cu vârste între 18 și 21 de ani și un bărbat, în vârstă de 36 de ani, sunt cercetați pentru faptul că în noaptea de 19/20 august ar fi intrat în domiciliul unui bărbat, în vârstă de 79 de ani, din comuna Vintileasca, pe care l-ar fi legat și lovit, după care i-ar fi sustras bani și bunuri. Extinzând cercetările, bărbatul este cercetat și pentru faptul că la data de 30 iunie ar fi intrat în domiciliul aceluiași bărbat, sub pretextul că face un reportaj despre condițiile sale de viață, iar la plecare i-ar fi sustras suma de 4.900 de lei”, au declarat reprezentanții IPJ Vrancea, potrivit Mediafax.

Între timp, polițiștii continuă cercetările pentru a vedea dacă persoanele reținute au mai comis și alte infracțiuni.