Jurnalistă spaniolă, agresată sexual în timp ce relata în direct. Agresorul ei a fost arestat

Jurnalista Iso Baldo s-a aflat într-o situație periculoasă în timp ce realiza un reportaj în direct din centrul Madridului. În timp ce vorbea despre un jaf pentru postul de televiziune Cuatro, un bărbat care trecea pe acolo s-a apropiat de ea, încercând aparent să o atingă pe la spate.

Incidentul, filmat, arată cum bărbatul își întinde mâna spre ea înainte de a se interesa de postul de televiziune pe care îl reprezenta, întrucât nu s-a întâmplat nimic, conform The Guardian.

Balado, în ciuda întâlnirii șocante, a încercat să își continue reportajul, dar gazda emisiunii, Nacho Abad, și-a exprimat scuzele și îngrijorarea, confruntându-l în cele din urmă pe bărbat în direct.

„Oricât de mult ai vrea să mă întrebi de la ce canal suntem, chiar trebuie să-mi atingi posteriorul? Sunt în direct și lucrez”, se poate auzi jurnalista spunându-i agresorului.

Prezentatorul și-a exprimat frustrarea și furia, chiar și după ce bărbatul a plecat – nu înainte însă de a încerca să o mai atingă pe reporteră o dată, de data aceasta pe păr. Mediaset España, compania care deține postul de televiziune, și-a exprimat sprijinul total pentru Balado și a declarat că a chemat imediat poliția.

Un comportament care nu mai este tolerat

Reacțiile nu au întârziat să apară. Videoclipul s-a răspândit pe rețelele de socializare sub hashtag-ul #SeAcabó, care se traduce prin „s-a terminat”. Utilizatorii au lăudat profesionalismul reporterului  și au denunțat incidentul ca fiind inacceptabil.

Au existat și postări în care s-a remarcat că, nu cu mult timp în urmă, un astfel de incident ar fi putut fi trecut cu vederea ca fiind anecdotic, dar astăzi, bunul simț dictează că astfel de comportamente sunt intolerabile.

Guvernul a venit și el cu o reacție. Ministrul interimar al egalității, Irene Montero, a denunțat atingerile non-consensuale ca fiind o formă de violență sexuală și a cerut să se pună capăt impunității. Yolanda Díaz, ministrul interimar al muncii și al doilea viceprim-ministru, a cerut ca autorul să fie tras la răspundere, subliniind rolul culturii machiste profund înrădăcinate în astfel de incidente.

Bărbatul în vârstă de 25 de ani a fost arestat de forțele de ordine pentru agresiune sexuală, în aceeași zi a incidentului. Euronews.com relatează că agresorul ar fi român.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *