The Washington Post: alegerile din SUA, manipulate de Rusia prin multe platforme de renume

Toate platformele importante de socializare au fost folosite ca instrumente în încercarea Rusiei de manipulare a controversatelor alegeri prezidențiale din SUA din 2016.

Raportul, prezentat de către The Washington Post, arată că Rusia l-a favoritzat pe Donald Trump prin manipularea postărilor de pe rețele mari, precum Facebook, Twitter, Instagram, Tumblr, Instagram şi YouTube, conform Mediafax.ro.

Milioanele de postări analizate au dezvăluit că temele tratate erau exact aceleași ca și cele pe care actualul președinte al Statelor Unite ale Americii și-a făcut campania: imigraţia, armele şi rasismul.

”Lucrul foarte clar este că postările erau în favoarea Partidului Republican şi a candidatului său, Donald Trump. Trump este menţionat cel mai des în postările adresate conservatorilor”, se menţionează în raport.

Principalul pion din campania de dezinformare este Internet Research Agency, o companie rusă care are legături cu Guvernul rus. Raportul a mai dezvăluit că rețelele de socializare au reacționat cu întârziere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *