Majoritatea românilor descarcă ilegal jocuri video
Conform unui studiu, 45% dintre respondenţi au spus că plătesc pentru jocurile video, în timp ce 55% preferă să le descarce ilegal prin rețele peer-to-peer (torrents).
Românii nu s-au dezvățat de descărcarea ilegală de produse online. Conform unui studiu realizat de Asociația Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România (RGDA), 45% dintre respondenţi au spus că plătesc pentru jocurile video, în timp ce 55% preferă să le descarce ilegal prin rețele peer-to-peer (torrents). Studiul a fost prezentat în cadrul evenimentului Dev.Play 2020, conferinţa dedicată dezvoltatorilor de jocuri video din România şi din regiune (3 – 4 noiembrie), scrie Mediafax.
Android este la putere
Cei care cumpără jocuri video o fac în special din magazinele online precum Steam și Epic Store (63%) sau le cumpără din magazine fizice, noi (53%) sau second hand (27%).
Dintre cele aproape 8 milioane de români care joacă jocuri video, cu vârste între 15 şi 64 de ani, 52% sunt bărbaţi şi 48% sunt femei.
Cele mai populare platforme pe care românii se joacă sunt:
- telefonul mobil (64%);
- PC/laptop (60%);
- tablete (20%);
- console (15,5%)
- online (14,3%);
- social media (6,7%).
La capitolul jocuri mobile, cel mai des întâlnit sistem de operare este Android (78%), pe când iOS are o cotă de doar 15%.
Doar 8 lei și ceva pe lună pentru joc și voie bună
Suma medie cheltuită într-o lună pentru jocurile pentru telefoanele mobile este de 8,56 lei.
Pentru românii care se joacă pe PC sau laptop, Windows este sistemul de operare cel mai des utilizat (93%). Suma pe care o cheltuie într-o lună aceştia pentru jocurile pe PC este de aproximativ 24 de lei.
Studiul a fost realizat de către iZi Data, la comanda RGDA și a fost compilat din 1.005 chestionare distribuite online. RGDA este o organizaţie non-profit care îşi propune să sprijine şi să promoveze dezvoltatorii de jocuri video din România.
Foto: Florian Olivo (Unsplash)
Articole asemănătoare
Publicația Charlie Hebdo, amenințată de Garda Revoluţionară din Iran: „Nu vă jucaţi cu musulmanii”
Trump readuce la suprafață o teorie a conspirației despre George Soros
Neștiința face victime. Cât de importantă este informarea corectă: cazul variolei maimuței
Bad news: Salariile jurnaliștilor români tind să fie mici și să stagneze
Contul de Twitter al prim-ministrului Indiei a fost spart și folosit pentru a dezinforma