Sky News Australia neagă că ar fi difuzat dezinformare despre COVID-19

În cadrul unei audieri parlamentare, reprezentantul Sky News Australia a negat că instituția media ar fi difuzat dezinformare cu privire la COVID-19 și a acuzat YouTube de practici ”totalitare”, după ce platforma ar fi blocat contul televiziunii australiene pentru informații false.

Directorul executiv Paul Whittaker, care a lucrat anterior ca editor la Daily Telegraph și Australian, a declarat comisiei privind diversitatea mass-media că „pare acum banal să fie discreditată orice dezbatere pe probleme controversate drept «dezinformare»”, conform The Guardian.

„Majoritatea acestor videoclipuri referitoare la încălcările politicii YouTube reflectau o discuție care avea loc în comunitatea științifică și medicală din întreaga lume, precum și în rândul practicienilor din domeniul sănătății și al parlamentarilor, atât în această țară, cât și în străinătate”, a mai spus Whittaker.

În plus, acesta afirmă că rolul Sky News Australia, ca și organizație media, nu este de a pune la îndoială informațiile, ci de a atrage atenția asupra problemelor cu care vin subiectele dezbătute. Acesta a dezvăluit parlamentarilor că televiziunea a comandat un documentar care să examineze schimbările climatice și problema emisiilor zero nete, în vederea impulsionării politicienilor pentru a găsi soluții.

Whittaker a mai dezvăluit că, pe lângă cele peste 30 de videoclipuri eliminate de Sky News de pe propriul site, organizația media a mai decis eliminarea a altor 18 videoclipuri de pe YouTube, pentru a evita o nouă penalizare din partea platformei.

Rupert Murdoch, în portofoliul căruia se află Sky News Australia, a refuzat să apară în fața comisiei. Duminică, el a  zburat din Sydney spre SUA pentru a redeschide birourile Fox News.

Amintim că Sky News Australia a fost acuzată în repetate rânduri că oferă o platformă unor idei care induc publicul în eroare. Unele videoclipuri eliminate de organizația media conțineau afirmații, făcute de prezentatorii postului, care au fost respinse anterior de comunitate medicală, în timp ce într-un interviu, un medic a afirmat că COVID este un hoax.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *