
Scandalul vizelor pentru jurnaliști: Rusia „nu va ierta” refuzul SUA de a acorda vizele
Tensiunile dintre Rusia și SUA sunt la cote înalte, Moscova acuzând partea americană că a refuzat vizele jurnaliștilor care ar fi trebuit să călătorească cu Serghei Lavrov la ONU.
Ministrul rus de Externe a lăsat de înțeles că vor exista repercusiuni din partea Moscovei, adăugând că „nu vom uita – nu vom ierta acest lucru”, conform AP.
„O țară care se autointitulează cea mai puternică, cea mai inteligentă, liberă și corectă țară s-a speriat și a făcut o prostie, arătând cât valorează cu adevărat asigurările pe care le-a dat sub jurământ cu privire la protejarea libertății de exprimare și a accesului la informații”, a mai spus Lavrov, înainte de a părăsi Moscova.
Călătoria a fost o afacere importantă pentru Rusia, care urmează să preia președinția rotativă a Consiliului de Securitate al ONU. Lavrov ar fi trebuit să fie prezent la ONU și să prezideze mai multe reuniuni ale consiliului.
În urma declarației lui Lavrov, adjunctul său a avertizat, de asemenea, cu privire la represalii împotriva jurnaliștilor americani.
„Vom găsi metode pentru a răspunde la acest lucru, astfel încât americanii să își amintească pentru mult timp că astfel de lucruri nu trebuie făcute”, a declarat ministrul adjunct de externe rus Serghei Ryabkov, potrivit presei de stat.
Departamentul de Stat al SUA s-a abținut să facă orice comentariu cu privire la acest caz, invocând probleme de confidențialitate. Un purtător de cuvânt a declarat că „Statele Unite își iau în serios obligațiile care le revin în calitate de țară-gazdă a ONU, conform Acordului privind sediul ONU, inclusiv în ceea ce privește eliberarea vizelor”.
Articole asemănătoare
Tinerii ucraineni împărtășesc sfaturi de supraviețuire pe social media, pe fondul tensiunilor cu Rusia
Două televiziuni pe modelul Fox News stârnesc îngrijorare în rândul publicului britanic
Site-ul Digi24 rămâne fără conducere editorială: Dan Turturică, adjunctul său și alți doi jurnaliști, concediați
”În 1956, soldații ruși capturați spuneau că nu știu ce caută la Budapesta. În 1968, că nu știu ce caută la Praga”. Opinia unui istoric despre ”amnezia” rusească
Republica Moldova și SUA au încheiat un parteneriat împotriva dezinformării externe