Republica Moldova și SUA au încheiat un parteneriat împotriva dezinformării externe

Statele Unite ale Americii și Republica Moldova au încheiat un memorandum de cooperare privind combaterea dezinformării și a informațiilor manipulatoare venite din exteriorul țării.

Documentul a fost semnat luni de către secretarul general al Guvernului de la Chișinău, Artur Mija, și de coordonatorul Centrului de Angajament Global din cadrul Departamentului de Stat al SUA, James P. Rubin.

„Statele Unite ale Americii sunt mândre să încheie un parteneriat oficial cu Republica Moldova în vederea contracarării manipulării informaționale externe. Împreună, ne angajăm să colaborăm pentru a consolida reziliența și a reduce impactul manipulării informaționale externe”, se arată într-un comunicat al Ambasadei SUA la Chișinău, citat de InfoPrut.

Ce prevede memorandumul 

Prin încheierea acestui parteneriat, cele două state se angajează să dezvolte strategii de răspuns la dezinformare, în urma unor consultări bilaterale. În acest proces ar urma să fie incluși și reprezentanți ai industriei media, dar și membri ai societății civile și a lumii academice.

Consultările vor fi, cel mai probabil, coordonate de Ambasada Statelor Unite la Chișinău și Centrul de Angajament Global, în numele Departamentului de Stat al SUA, Centrul pentru Comunicare Strategică și Combaterea Dezinformării, precum și Cancelaria de Stat.

Guvernul de la Chișinău cataloghează semnarea acestui document ca fiind un semnal de unire a eforturilor statelor cu valori democratice comune pentru combaterea răspândirii manipulării informaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *