Iohannis, despre tensiunile de la granița Ucrainei: „Să nu-și imagineze cineva că noi stăm și așteptăm informații”

Într-o conferință de presă susținută cu ocazia Zilei Pământului, președintele Klaus Iohannis a vorbit și despre tensiunile acumulate la granița estică a Ucrainei. În acest context, liderul de la Cotroceni a afirmat că România este conștientă despre situația încordată dintre Ucraina și Rusia.

Iohannis a susținut că Ministerul Apărării și serviciile din zona de securitate națională sunt la curent cu evoluția situației de la frontiera estică a țării vecine, afirmând: „Să nu-și imagineze cineva că noi stăm și așteptăm imagini de la alții. Noi dăm informații altora pentru că avem servicii foarte performante pe această zonă”.

Mai mult decât atât, președintele a subliniat că situația este îngrijorătoare, însă necesită o evaluare temeinică atât din perspectivă militară și informațională, cât și diplomatică.

„Situația este îngrijorătoare, au apărut tensiuni în regiunea Mării Negre, cu accent special pe zona graniței de est a Ucrainei. Noi urmărim cu foarte mare atenție aceste lucrui. Să nu-și imagineze cineva că noi stăm și așteptăm imagini de la alții. Noi dăm informații altora pentru că avem servicii foarte performante pe această zonă. Am avut mai multe discuții cu ministrul Apărării și alți conducători de servicii specializate. Cunoaștem foarte bine situația din teren și situația de acolo ne preocupă foarte tare. Sunt extrem de îngrijorați. Însă situația este una care trebuie extrem de bine evaluată, nu numai militar și securitar, ci și diplomatic”, a spus Klaus Iohannis.

Întrebat despre convocarea Consiliului Superior de Apărare a Țării, șeful statului a confirmat o viitoare întâlnire, programată să aibă loc săptămâna viitoare. Totuși, acesta le-a spus jurnaliștilor că nu vrea să „intre în foarte multe detalii de tip militar”, întrucât „nu este cazul”, dar îi asigură pe cetățeni că autoritățile „sunt pe fază”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *