YouTube blochează accesul lui Russell Brand la monetizare, în urma acuzațiilor de viol și agresiune sexuală

Russell Brand a fost cunoscut mai ales pentru că a lucrat ca actor și comediant la BBC, Channel 4 și a jucat în filme de la Hollywood. Cu toate acestea, în prezent, imperiul său media alternativ, unde își împărtășește opiniile discutabile, este principala sa sursă de venit.

Însă YouTube a decis să îi pună capăt, în urma unor acuzații grave de viol și agresiune sexuală la adresa lui Brand, conform The Guardian.

Ce se întâmplă cu imperiul media al lui Brand

Contul său de pe platforma video a fost suspendat pentru a nu mai câștiga bani. Russel Brand poate posta în continuare, dar videoclipurile sale nu vor fi monetizate.

Mutarea YouTube vine ca o lovitură pentru Brand, care avea un venit consistent din videoclipurile sale de pe platformă. Experții din domeniu au estimat că Brand câștigă probabil între 2.000 și 4.000 de lire sterline pe videoclip, ceea ce, pe baza a cinci videoclipuri pe săptămână, ar putea produce aproape 1 milion de lire sterline pe an.

„Atunci când un creator este suspendat din programul de parteneriat YouTube, acestuia îi este interzis să folosească un canal nou sau alternativ pentru a eluda decizia noastră de aplicare a legii”, a explicat un purtător de cuvânt al YouTube.

Cu toate acestea, se pare că se aștepta ca platforma deținută de Google să ia o astfel de măsură și și-a mutat videoclipurile pe site-ul rival Rumble. El riscă însă să piardă o mare parte din cei 6,5 milioane de abonați pe care i-a acumulat în decursul unui deceniu pe YouTube.

Acuzațiile împotriva lui Russel Brand

La începutul acestei săptămâni, poliția britanică a declarat că a primit o acuzație de agresiune sexuală în Soho, în centrul Londrei, în 2003. Cu toate acestea, încă nu a fost lansată nicio anchetă, iar Brand neagă acuzațiile, declarând că actul sexual a fost consimțit.

The Times, Sunday Times și Channel 4’s Dispatches au publicat articole în care se afirmă că o femeie a fost agresată pe când era o școlăriță de 16 ani. O altă femeie a afirmat că acesta a violat-o de un perete în casa sa din Los Angeles.

Articolul din The Sunday Times include, de asemenea, mesaje text de la Brand către a doua victimă, în care acesta spune: „Îmi pare rău. A fost o nebunie și un gest egoist”.

O a treia femeie a ieșit în față și l-a acuzat pe comediant că a agresat-o în aceeași casă din Los Angeles, când lucra la un proiect.

Înainte ca primele acuzații să fie publicate, Brand a postat un videoclip online în care spunea că a fost „promiscuu”, dar că toate relațiile sale au fost „consensuale”.