Rusia acuză Bulgaria că mașina care a explodat pe podul din Crimeea venea din statul NATO

O investigaţie rusă a indicat că vehiculul care a explodat pe podul Kerci, care leagă Peninsula Crimeea de Rusia, ar fi venit dinspre Bulgaria. Guvernul de la Sofia neagă orice legătură cu explozia.

„Bulgaria nu are nicio complicitate cu pregătirea exploziei pe podul din Crimeea. Şi nici nu a fost prezentată oficial de partea rusă o astfel de acuzaţie”, le-a declarat jurnaliştilor premierul interimar Galab Donev, conform G4Media.ro.

Duminică, Vladimir Putin a fost informat de șeful Comitetului de anchetă al Rusiei, Alexander Bastrykin, că autovehiculul ar fi plecat din Bulgaria și apoi a trecut prin Georgia, Armenia, Osetia de Nord și Regiunea Krasnodar.

Bulgaria investighează

Cu toate că s-a distanțat de acuzațiile Rusiei, serviciul de contra-spionaj al Bulgariei a început o investigație în ceea ce privește traseul camionului, la ordinul prim-ministrului Galab Donev, informează Euractiv.

„Inspecțiile sunt efectuate de către Agenția de Stat pentru Securitate Națională și Ministerul Afacerilor Interne”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Anton Kutev. Mai mult, SANS a declarat că a fost notificat și biroul procurorului general.

Însă mai mulți politicieni bulgari au atras atenția că serviciile ruse ar trebui să se concentreze nu asupra locului de plecare al camionului, ci a încărcăturii. În plus, ei atrag atenția că nu explozibilul nu ar fi putut să fie încărcat în Bulgaria, întrucât între statul NATO și destinație există mai multe puncte de control.