Conspirația QAnon sfârșește odată cu mandatul lui Donald Trump?

Rezultatul zdrobitor al alegerilor prezidențiale a fost interpretat de către susținătorii lui Trump ca fiind, conform lor, o altă piedică pusă de ”statul paralel” în calea liderului de la Casa Albă. Nici când instanțele nu i-au dat dreptate lui Donald Trump, QAnon nu a pus la îndoială credința că acesata va scăpa lumea de ”pedofilii” care o conduc. Însă s-ar putea ca sfârșitul QAnon să fie aproape.

Pe platformele populare în rândul adepților QAnon, ziua inaugurării mandatului lui Joe Biden a fost egală cu haosul. În timp ce Donald Trump părăsea Casa Albă, mișcarea conspiraționistă se frângea în două: cei mai sceptici afirmau că și-au pierdut și ultima fărâmă de încredere, în timp ce alții încă încercau să găsească speranță – sugerând chiar că fostul președinte va încerca să oprească evenimentul sau că Biden lucra pentru predecesorul său.

„Chiar și în ultimele ore ale președinției lui Trump, adepții căutau indicii. Ultimul său discurs în calitate de președinte, de exemplu, a fost ținut în fața a 17 steaguri americane – luate de unii ca referință la faptul că Q este a 17-a literă din alfabet”, afirmă The Independent.

În timp ce unii considerau că ziua de miercuri avea să aducă un ”eveniment cataclismic” va avea loc, alții vedeau faptul că Trump a acceptat situația și că trebuie să plece de la Casa Albă. Un susținător a întrebat „unde este nenorocita de furtună” pe un grup mare de pe Telegram, în timp ce altul a afirmat că îi vine să vomite. Altcineva s-a declarat „trist și confuz”.

Inclusiv Ron Watkins, un personaj cunoscut în rândul adepților QAnon, a sugerat într-un mesaj pe Telegram că oamenii ar trebui să accepte situația și să treacă mai departe.

„Am dat totul. Acum trebuie să ne ținem capul sus și să ne întoarcem la viața noastră cât de bine suntem capabili. Avem un nou președinte și este responsabilitatea noastră ca cetățeni să respectăm Constituția, indiferent dacă suntem sau nu de acord cu specificul sau detalii privind oficialii care au depus jurământul. Pe măsură ce intrăm în următoarea administrație, vă rog să ne amintim de toți prietenii și amintirile fericite pe care le-am făcut împreună în ultimii ani”, a afirmat Watkins, care deține site-ul 8kun, pe care au fost propagate o mare parte din teoriile QAnon. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *