
Jurnaliștii din America au lansat o campanie privind libertatea presei, după atacurile lui Trump
Declarațiile recente ale președintelui Donald Trump, prin care a încercat discreditarea anumitor instituții de mass-media ce îl critică, au stârnit reacții în domeniul jurnalistic.
Astfel, cotidianul The Boston Globe a lansat săptămâna trecută un apel la demararea unei campanii de condamnare a „războiului murdar” al preşedintelui Trump împotriva mass-mediei, folosind hashtag-ul #EnemyOfNone (Duşmanul Nimănui), inițiativă căruia s-au alăturat ulterior peste 300 de instituții de presă, conform Mediafax.ro.
Publicația menționată a publicat pe 16 august un material intitulat „Jurnaliştii nu sunt duşmanii”, în care afirmă că modul în care preşedintele SUA se comportă faţă de presă „trimite un semnal alarmant despoţilor” din întreaga lume. Exemplul a fost urmat și de către The New York Times, care a realizat un editorial cu titlul „O presă liberă are nevoie de tine”, în timp ce The Guardian comentează că liderul de la Casa Albă „pare să aibă o politică calculată şi consecventă de subminare, delegitimizare şi chiar punere în pericol a activităţii presei”.
Articole asemănătoare
Google implementează un nou instrument AI pentru căutările privind vaccinul anti-COVID-19
Fosta șefă interimară a TVR a primit un alt post important în instituție: cel de producător general
UE a ajuns la un acord privind legislația mass-media, dar spionarea jurnaliștilor rămâne o problemă
Fake news la următorul nivel. Cum afectează deepfake-ul viitorul politicii
Facebook luptă cu rețele ale propagandei ruse. Una dintre ele, și în Europa de Est