Jurnaliștii din America au lansat o campanie privind libertatea presei, după atacurile lui Trump

Declarațiile recente ale președintelui Donald Trump, prin care a încercat discreditarea anumitor instituții de mass-media ce îl critică, au stârnit reacții în domeniul jurnalistic.

Astfel, cotidianul The Boston Globe a lansat săptămâna trecută un apel la demararea unei campanii de condamnare a „războiului murdar” al preşedintelui Trump împotriva mass-mediei, folosind hashtag-ul #EnemyOfNone (Duşmanul Nimănui), inițiativă căruia s-au alăturat ulterior peste 300 de instituții de presă, conform Mediafax.ro.

Publicația menționată a publicat pe 16 august un material intitulat „Jurnaliştii nu sunt duşmanii”, în care afirmă că modul în care preşedintele SUA se comportă faţă de presă „trimite un semnal alarmant despoţilor” din întreaga lume. Exemplul a fost urmat și de către The New York Times, care a realizat un editorial cu titlul „O presă liberă are nevoie de tine”, în timp ce The Guardian comentează că liderul de la Casa Albă „pare să aibă o politică calculată şi consecventă de subminare, delegitimizare şi chiar punere în pericol a activităţii presei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *