România refuză extrădarea jurnalistului turc


Alexandra Minea
România refuză extrădarea jurnalistului turc

Sfârșitul acestei săptămâni începe cu o veste bună, întrucât instanța de judecată a hotărât să nu-l extrădeze pe jurnalistul turc Kamil Demirkaya.

CITIȚI ȘI: Cazul jurnalistului turc ridicat de autoritățile române a început cu o lovitură de stat eșuată

Un sfert de oră au durat deliberările, până când Curtea de Apel București a dat un verdict favorabil angajatului publicației Zaman România. De asemenea, și Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti se opune extrădării jurnalistului.

CITIȚI ȘI: Erdogan dorește arestarea unui jurnalist turc aflat pe teritoriul României

Miercurea trecută, Demirkaya a fost ridicat de către autoritățile române din casa sa. O zi mai târziu, instanța a o hotărât amânarea luării unei decizii.

Amintim faptul că Turcia a obținut în anul 2017 un scor de 76 (din 100) privind libertatea presei, conform raportului realizat de Freedom House. În anul 2018, Reporteri fără Frontierea clasat Turcia pe locul 157 din 180, pe același criteriu.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Articole asemănătoare

Noutăți

Le Figaro: România, bolnavul Europei

„Bolnavul Europei nu e Polonia, nici Ungaria, ci România”, scrie profesorul român Alexandru Călinescu într-un editorial publicat de Le...

Adăugat pe de Robert Manea
Noutăți

Concurența neloială e scumpă: Google, amendă de 5 miliarde de dolari

Google a simțit pe pielea sa ce consecințe poate avea concurența neloială, după ce Uniunea Europeană a amendat compania mamă cu 5 miliarde de...

Adăugat pe de Alexandra Minea