Rețeaua de realitate virtuală a Facebook va crea zece mii de locuri de muncă în Europa
Proiectul îndrăzneț al Facebook, de a crea o rețea de realitate virtuală prin care oamenii să comunice între ei prin căști, va însemna și noi oportunități de muncă în Europa.
Compania lui Mark Zuckerber estimează că vor fi create zece mii de locuri noi de muncă în următorii ani, în Uniunea Europeană. Deși nu a descris pozițiile ce vor fi scoase pe piață, ”Metaverse” este un proiect ambițios, în care Facebook s-a angajat să investească 50 de milioane de dolari, conform Reuters.
„Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu guvernele din întreaga Uniune Europeană pentru a găsi oamenii potriviți și piețele potrivite pentru a face acest pas înainte, ca parte a unei viitoare campanii de recrutare în regiune”, a scris Nick Clegg, vicepreședintele afacerilor globale al Facebook, într-o postare pe blog.
”Metaverse” promite să fie o rețea de socializare care, prin realitate virtuală și augumentată, utilizatorii vor avea un sentiment mai mare de ”prezență virtuală”. Aceștia ar urma să comunice între ei prin intermediul mai multor device-uri și platforme.
Facebook este una dintre cele mai mari companii tehnologice care au investit în realitatea virtuală. În prezent, compania testează o nouă aplicație de lucru la distanță în care utilizatorii căștilor Oculus Quest 2 să organizeze întâlniri cu versiuni avatar ale lor.
Totuși, compania trece și prin momente dificile. Aceasta se află în atenția Congresului SUA, după ce o fostă angajată a dezvăluit că Facebook se folosește de conținutul negativ pentru a-i face pe utilizatori să rămână conectați. Avertizorul de integritate le-a mai dezvăluit senatorilor americani că Facebook știe cum să își facă produsele mai sigure, dar că prioritizează profitul.
Însă Metaverse, un termen menționat în urmă cu 30 de ani într-un roman distopian, ar urma să nu fie deținut de o singură companie, spune Clegg. „Nicio companie nu va deține și opera metaversul”, ceea ce va deschide calea către colaborarea industriei tech.
Articole asemănătoare
Atacurile informatice ale Rusiei și motivele din spatele acestora, explicate de expertul UE Stanislav Secrieru
Editiadedimineata.ro: Emiratele Arabe Unite, poziție-cheie în consiliul maritim al ONU
Cum a inventat Rusia noul “război fulger” pe rețelele de socializare
O nouă dezinformare putinistă marca ro.sputnik.md: de ce și-a amânat Netanyahu vizita în România! EXCLUSIV
Scriitorul Stelian Tănase: ”Dacă aș fi tânăr, jurnalism aș face. Este cea mai frumoasă meserie!”