Euronews îi face portretul lui George Simion: „Artistul graffiti devenit parlamentar”

Publicația Euronews i-a publicat portretul lui George Simion, co-președintele partidului AUR, pe care-l descrie ca fiind „artistul graffiti devenit parlamentar”.

Jurnaliștii europeni fac referire la lozincile pe care Simion și susținătorii acestuia le-au scris și pe care le regăsim și astăzi pe multe dintre ziduri: Basarabia e România. Multă vreme, identitatea persoanelor care răspândeau mesajul peste tot în țară a fost necunoscută. Intrarea în politică l-a determinat pe George Simion să recunoască că el este autorul.

Explaining “Basarabia e Romania” graffiti message | Working Group on Street  Art and Politics (GRSAP)
sursa foto: Working Group on Street Art and Politics (GRSAP)

„Pentru cei care îl cunosc pe Simion, revelația poate să nu fie o surpriză uriașă. Înainte de a fi co-lider al Uniunii pentru Alianța Românilor (AUR), el a fost un activist pro-sindical care a fost implicat în acte de protest de înalt nivel și care, chiar și acum, este interzis din Moldova”, se arată în articolul publicat de Euronews și semnat de Orlando Crowcroft.

În ceea ce privește AUR, formațiunea politică are „intenția expresă de lobby pentru unirea etnicilor români din România, Moldova și părți din Transilvania maghiară”. Mai mult, partidul urmărește modelul partidului de guvernământ din Polonia Lege și Justiție.

Citiți analiza întreagă AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *