Oameni care fac legea în online: Moise Guran

În categoria celor mai vocali și prezenți oameni din online se încadrează și Moise Guran, care nu ratează nicio ocazie pentru a-și exprima opiniile referitoare la cele mai sensibile subiecte.

Moise Guran este realizatorul emisiunii radio „România în direct”, difuzată pe postul Europa FM. În 2016, Moise Guran a fost jurnalist la postul Digi 24, ca invitat permanent in emisiunea „Jurnalul de seară”.

Pe blogul său, Guran publică cu o frecvență redusă. Un articol de analiză apare o dată pe zi sau unul la câteva zile. Blogul mai are o secțiune dedicată unei campanii numită „Clubul celor care muncesc în România”, unde sunt 28 de episoade și o secțiune care curpinde înregistrările emisiunilor moderate de el.

În schimb, pe pagina sa de Facebook, jurnalistul este foarte activ. Acesta a optat pentru o pagină personală, nu oficial[. Activitatea sa este urmărită de peste 280.000 de persoane. Postările sale reușesc să adune sute sau mii de reacții și sute de distribuiri la postările referitoare la evenimentele de impact.

De exemplu, articolul său, distribuit de pe blog, intitulat „Herr Klaus, pe dumneavoastră nu vă votează morții din Teleorman” a acumulat peste 1700 de reacții și peste 700 de distribuiri. Descrierea care introduce articolul: „Domnule președinte, vă rog, nu mai faceți pas cu pas înapoi! Hai să o mai luăm și invers! Reacția dvs după modificarea Codului Penal a fost mai slabă decât nicioreacția pe care ați avut-o la nominalizarea lui Dăncilă!”, a primit răspunsuri precum: „Moise, esti convins ca presedintele te aude? eu nu cred.. 🙁 Baga o scrisoare publica, deschisa, cu cod postal” sau „Presedintele trebuie sa respecte constitutia, fie ca va place sau nu. Poporul este suveran si independent si ar trebui sa reactioneze, nu sa astepte sa fie impins de la spate.”.

Pe lângă opiniile personale, Guran mai distribuie și articole din publicații precum G4Media sau postări ale altor persoane cu care împărtășește aceeași opinie.  De asemenea, pe pagina sa se regăsesc și postări ale partidului USR.

Spre exemplu, o postare distribuită de pe pagina USR, care face „Apel la unitatea forțelor democratice din societate” a strâns peste 1000 de reacții și peste 200 de distribuiri.

Moise Guran este unul dintre jurnaliștii care susțin mișcarea #Rezist și care participă la protestele din Piața Victoriei, dovadă fiind fotografia sa de copertă:

Activitatea sa a stârnit și reacții controversate. Recent, în emisiunea lui Victor Ciutacu, Moise Guran a fost prezentat ca fiind membru a rețelei lui Soroș în România, alături de alte persoane publice și diverse asociații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *