
Prinși în lumea virtuală. Despre dependența de jocuri video
De la apariția lor în anii ‘70, jocurile video au ajuns să fie printre cele mai populare activități în rândurile copiilor, adolescenților și chiar adulților. Vă vine să credeți sau nu, aproape opt milioane de români joacă jocuri video – adică aproape jumătate din populația țării.
Printre alte controverse din jurul acestui subiect, apare și întrebarea: cât de dependenți pot devenii oamenii de jocurile video?
Pentru ca o persoană să fie diagnosticată, comportamentul său trebuie să fie suficient de sever încât să afecteze viața personală, familială, socială sau alte domenii importante. Din cele trei miliarde de jucători la nivel mondial, studiile indică că doar între 1 și 3% prezintă simptome de dependență de jocuri video.
Cum se manifestă această adicție, cine sunt cei mai vulnerabili și cum a afectat pandemia comportamentul jucătorilor urmăriți ”Pastila de (dez)informare”, la Digi24 de joi până luni, dar și pe pagina de YouTube a emisiunii.
Articole asemănătoare
Cazul miscarea-legionara.net: urmașii lui Corneliu Zelea Codreanu sunt IMUNI la Legea 217/2005! EXCLUSIV
Fact check: Un videoclip care arată un tanc rus trecând peste o mină este de fapt dintr-un film din 2014
Cum strânge și cum organizează Google informația din întreaga lume
Ce mai scrie presa internațională despre România: ”ambulanța” monumentelor, evoluția campaniei de vaccinare și democrația directă din Tulcea
Mizele din spatele unui fake news pe repede-înainte. Așa-zisa cască lui Iohannis, subiectul unei știri false marca PSD