Peste 2,500 de conturi de YouTube, șterse pentru dezinformare. Acestea ar fi avut legături cu China

Google a început curățenia pe YouTube: recent, aproximativ 2,500 de conturi de YouTube, care ar fi avut legături cu China, au fost șterse pentru dezinformare.

Acțiunea, desfășurată în lunile aprilie și iunie, face parte din „investigația în curs de desfășurare a operațiunilor de influență coordonate legate de China”, susține companie, conform The Guardian.

Cu toate că Google a refuzat să indice despre ce conturi e vorba, marea lor majoritate ar fi postat conținut irelevant, non-politic. Totuși, câteva dintre ele ar fi atins și subiecte politice de interes.

Amintim că relațiile sino-americane sunt tensionate în ultima vreme, din cauza atacurila lansate de ambele părți în privința originii coronavirus. Recent, ambele tabere și-au mutat atenția către mediul digital și către social media, Statele Unite ale Americii amenințând că vor închide aplicația TikTok, una dintre cele mai populare platforme chineze de social media, întrucât aceasta nu ar fi ”de încredere”.

Între timp, Administrația Trump și-a schimbat narativul, afirmând că dacă o companie americana – Microsoft – va cumpăra de la ByteDance aplicația TikTok, atunci ea va putea funcționa în continuare în SUA. Scuza folosită de Casa Albă este că Microsoft va modifica politica aplicației și nu o va mai face ”un instrument de spionaj”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *