UE are de gând să sancționeze dur Google

După o anchetă amplă – întinsă pe câțiva ani – privind practicile Google, Uniunea Europeană a anunțat că va sancționa dur compania.

Gigantul american a fost în centrul autorităților UE din cauza platformei Adsense, prin intermediul căreia livrează reclame pe website-uri din întreaga lume. Ancheta a început după ce mai mulți concurenți au susținut că au fost blocați în mod incorect de către companie, conform iDevice.ro.

Plângerile care stau la baza anchetei Uniunii se referă la o componentă a Adsense for Search, care le-ar permite website-urilor să creeze un motor de căutare propriu în care să afișeze reclamele ei.

Concurenții Google spun că deși Google Search poate fi adăugat pe orice website doar pentru căutări locale, acolo ar trebui sa fie afișate și reclame din afara Adsense.

Aproximativ 2.4 miliarde de dolari a avut compania americană de plătit pentru modul în care prioritiza anumite reclame în motorul său de căutare, în timp ce altă amendă de 4.3 miliarde de euro vizează politica sa pentru Android.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *