Pastila de (DEZ)INFORMARE – 7. Interzice UE banii cash?

Într-o lume în care dezinformare este la ordinea zilei, Editiadedimineata.ro, împreună cu Mediastandard.ro, lansează un proiect unic pe piața din România, menit să combată cele mai răspândite dezinformări, într-un format nou: Pastila de (DEZ)INFORMARE.

Cine nu se gândește la bani, cel puțin din când în când? Cel puțin așa cum spune ABBA în cântecul lor „Money Money Money”, „I work all night, I work all day, to pay the bills I have to pay”. Dar cum am reacționa dacă cineva i-ar lua?

În episodul din această săptămână al emisiunii Pastila de (DEZ)INFORMARE, explorăm o teorie care spune că banii cash vor fi interziși fie în Uniunea Europeană, fie în unele țări europene.

Inclusiv România a ajuns ținta acestei dezinformări, afirmându-se într-o știre din 2022 că țara noastră ar interzice plățile cash. Un proiect de lege din Senat a fost redat în mod alarmist de o parte din presă. Practic, cititorii rămâneau cu impresia că banii cash vor fi scoși treptat din circulație, când, de fapt, legea permite primirea salariului cu bani fizici, la cerere.

Vă invităm să aflați ce înseamnă o societate fără numerar, care sunt riscurile asociate acestora și dacă teoria este sau nu reală. Oricum ar fi, este o bună oportunitate pentru țara noastră de a investi mai mult în educația financiară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *