CNN nu mai distribuie articole pe Facebook în Australia, întrucât poate fi tras la răspundere pentru comentarii

Postul american de televiziune CNN a anunțat că va înceta să mai distribuie articolele pe Facebook în Australia, întrucât poate fi tras la răspundere pentru comentariile făcute de alți utilizatori la postările sale.

Decizia CNN vine după ce Înalta Curte a Australiei a stabilit că organizațiile media sunt parțial responsabile pentru afirmațiile făcute de urmăritori în secțiunea de comentarii, motiv pentru care sunt și susceptibile acțiunilor în instanță, conform G4Media.ro.

Totuși, asta nu înseamnă că postul de televiziune va renunța să mai publice în Australia. Acest lucru va fi făcut, însă, pe propriile platforme.

În luna martie, Facebook și-a anunțat intenția de a le oferi editorilor săi capacitatea de a opri comentariile la unele postări, însă măsura nu a fost introdusă nici până în prezent. Din acest motiv, CNN și-a exprimat nemulțumirea față de activitatea rețelei sociale.

„Suntem dezamăgiţi de faptul că Facebook nu a reuşit, din nou, să facă din platforma sa un loc credibil pentru jurnalism şi discuţii productive între utilizatori, pe teme de actualitate”, a afirmat un purtător de cuvânt al postului TV.

De cealaltă parte, Facebook susține că „în pofida faptului că nu avem obligaţia să furnizăm sfaturi juridice CNN, i-am furnizat ultimele informaţii despre instrumente pe care le punem la dispoziţie în vederea ajutării editorilor să gestioneze comentariile”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *