Parlamentul a demis-o pe șefa CNA, Monica Gubernat, prin respingerea raportului de activitate pe 2020

Raportul de activitate pe anul 2020 a Consiliului Național al Audiovizualului a fost respins în ședința parlamentară de marți, ceea ce duce la demiterea șefei CNA.

Președintele Camerei Deputaților și liderul PNL, Ludovic Orban, a precizat la sfârșitul ședinței că votul negativ oferit de parlamentari înseamnă schimbarea din funcție a Monicăi Gubernat, succesoarea Laurei Georgescu, conform Paginademedia.

Gubernat a preluat funcția în 2019, fiind propunerea PSD. Anterior, ea a a făcut parte din echipa de campanie a PSD în perioada 2000-2004, dar a și lucrat în Ministerul Turismului și ca consilier în Parlament, cu atribuții pe monitorizarea presei. Aceasta a înlocuit-o pe Georgescu după ce Legea audiovizualului a fost modificată în urmă cu cinci ani, astfel încât respingerea raportului de activitate să ducă la demiterea șefei CNA.

Va fi demarată o procedură pentru numirea unui nou șef al CNA. Până la momentul redactării acestui material nu există informații cu privire la posibilii candidați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *