Un jurnalist BBC a fost agresat de protestatari anti-lockdown în apropierea Parlamentului britanic

La începutul acestei săptămâni, mai multe persoane s-au adunat în Westminster, unde se află și sediul Parlamentului britanic, pentru a protesta împotriva prelungirii cu patru săptămâni a restricțiilor. Însă scena a devenit rapid violentă, ținta fiind un jurnalist BBC.

Imaginile surprinse la fața locului îl arată pe Nicholas Watt, editorul politic al programului Newsnight al BBC, care purta un badge al BBC, cum se ferește și începe să fugă prin mulțime, în timp ce câțiva protestatarii îi adresează mai multe apelative, printre care și ”trădător”, informează The Guardian.

Ulterior, Watt este prins de umeri de umeri de un bărbat, în timp ce altul îl întreabă „de ce ați mințit și ați spus că lockdownurile sunt legale, cum poate fi legal să închideți oamenii în casa lor”. 

Până în prezent, Scotland Yard a comunicat că o persoană a fost identificată și acuzată pentru folosirea de cuvinte sau comportamente amenințătoare, abuzive sau jignitoare față de o altă persoană cu intenția de a-i hărțui, alarma sau provoca suferință.

Este vorba despre Martin Hockridge. Bărbatul, în vârstă de 57 de ani, a fost intervievat și acuzat marți seară. Poliția britanică încearcă în continuare să identifice persoanele care l-au agresat pe Nicholas Watt.

Într-un comunicat emis la scurt timp după incident, BBC afirma că „acest comportament este complet inacceptabil. Toți jurnaliștii ar trebui să-și poată desfășura activitatea fără intimidări sau impedimente”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *