OpenAI lansează noul model ChatGPT, capabil de chat vocal și video în timp real

OpenAI a dezvăluit noul model de inteligență artificială ce va sta în spatele ChatGPT. Numit GPT-4o, acesta este o versiune mult mai performantă a actualului model (GPT-4), iar atracția principală este abilitatea de conversa în timp real cu utilizatorii, atât printr-o interacțiune vocală, cât și video.

GPT-4o a fost prezentat de OpenAI ca cel mai performant asistent AI de până acum, care poate să mențină o conversație aproape la fel de bine ca o persoană. Într-adevăr, videoclipul de prezentare a noului model este impresionant și arată că inteligența artificială poate fi chiar intreruptă în timp ce răspunde, însă dialogul rămâne natural, iar timpul de răspuns pare la fel de rapid ca al unui om.

În plus, GPT-4o este capabil să acționeze ca un translator (tot în timp real), fără ca utilizatorii să fie nevoiți să facă altceva decât să vorbească între ei. Toate videoclipurile de prezentare postate pe X sunt spectaculoase și arată cât de avansat este noul model, dincolo de interacțiune vocală și video de care este acum capabil.

Modelul AI va fi disponibil în următoarele săptămâni și, important de notat, va fi integrat în versiunea gratis a ChatGPT. Doar noua funcție de interacțiune vocală va fi testată pentru utilizatorii care plătesc abonamentul ChatGPT Plus, însă și aceasta va fi disponibilă în versiunea gratis după ce lansarea va fi completă.

Interacțiunea cu GPT-4o este o reușită pe care Sam Altman, șeful OpenAI, o compară cu un program AI din filme și spune că noul model deschide noi căi pentru inteligența artificială și moduri în care poate fi folosită pentru a ne ajuta.

Noul mod vocal (și video) este cea mai bună interfață pe care am folosit-o vreodată. Se simte ca o inteligență artificială din filme […] Niciodată nu mi s-a părut cu adevărat natural să vorbesc cu un computer; acum mi se pare că este. Pe măsură ce adăugăm posibilitatea de personalizare, accesul la informațiile dvs., capacitatea de a întreprinde acțiuni în numele dvs. și multe altele, văd un viitor interesant în care vom putea folosi computerele pentru a face mult mai multe lucruri decât până acum”, a declaratCAltman, într-o postare pe blogul personal.

La începutul săptămânii, OpenAI a dezmințit faptul că ar pregăti lansarea unui motor de căutare AI care să rivalizeze cu Google, după ce au apărut mai multe informații pe surse care afirmau acest lucru. Lansarea GPT-4o, însă, vine cu o zi înaintea conferinței anuale Google I/O dedicată dezvoltatorilor, în care Google își prezintă noile produse, iar anul acesta serviciile AI vor fi principala atracție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *