OpenAI pregătește un nou produs, însă respinge speculațiile lansării unui motor de căutare

OpenAI pregătește lansarea unui nou serviciu bazat pe inteligență artificială, dar dezminte faptul că ar prezenta un motor de căutare ce ar rivaliza cu Google. Speculațiile despre acest lucru au apărut în urma mai multor informații venite pe surse din cadrul OpenAI.

În cursul zilei de astăzi, compania condusă de Sam Altman va prezenta noul serviciu, însă acesta nu pare să fie nici GPT-5 (tehnologia din spatele Chat-GPT), nici un motor de căutare.Totuși, într-o postare pe X, Altman promite că viitorul produs va fi „magic”.

Nu este gpt-5, nu este un motor de căutare, dar am lucrat din greu la niște lucruri noi pe care credem că oamenii le vor iubi! Mi se pare că este magic”, scrie Altman.

Prezentarea va avea loc la 20:00, ora României, și vine cu o zi înaintea conferinței anuale Google I/O dedicată dezvoltatorilor. În cadrul acesteia, Google își prezintă noile produse, iar anul acesta serviciile AI vor fi principala atracție.

Sam Altman, în postarea sa, a negat informațiile prezentate de Reuters, care cita anumite surse în legătură cu presupusul motor de căutare AI al OpenAI. Acesta ar fi concurat cu Google, iar prezentarea acestuia chiar înainte I/O era clar o manevră de a răspunde noilor produse pregătite de Google.

Cu toate acestea,OpenAI a luat angajați de la Google, care au ajuns să lucreze chiar la proiectul ce va fi prezentat astăzi, conform The Verge. Competiția din sectorul tech este una foarte acerbă în ultima vreme, mai ales de când inteligența artificială a devenit populară în mainstream.

Toate companiile Big Tech încearcă să dezvolte propriile programe bazate pe AI, mizând pe apetitul populație pentru astfel de servicii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *