O publicație americană scrie despre incapacitatea Poliției de a răspunde în cazul fetei dispărute în Caracal

Cazul Alexandrei, fata dispărută pe 24 iunie din Caracal și care a apelat, o zi mai târziu, serviciul 112 de trei ori, a stârnit reacții puternice în rândul opiniei publice. Ecoul a ajuns până în America.

Așa cu publicul și presa din România scriu despre incapacitatea Poliției și a altor structuri abilitate de a interveni în urma apelurilor fetei de 15 ani, povestea a ajuns și în paginile New York Times.

Jurnaliștii americani vorbesc despre demiterile făcute în rândurile Poliției, dar descriu în detaliu și cazul. În articol sunt menționate ultimele cuvinte pe care Alexandra le-ar fi rostit înainte de încheierea apelului cu operatorii 112: “Vine, vine!”.

Totodată, este menționat și cazul unei tinere de 18 ani, dispărută cu câteva luni înainte, din aceeași zonă.

“Un purtător de cuvânt al poliției române nu a răspuns imediat la cererile de comentarii. Autoritățile au declarat că poliția a încercat inițial să localizeze sursa apelurilor de urgență, dar odată ce au ajuns la proprietate, au spus că ofițerii au așteptat un mandat de percheziție, lăsând mai multe ore înainte să intre în clădire“, se arată în știrea publicată de NYTimes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *