
ONU, îngrijorată din cauza ”epidemiei periculoase de dezinformare” privind coronavirus
Avalanșa de dezinformări privind noul coronavirus a atras atenția Organizației Națiunilor Unite, care și-a propus să lupte cu acest fenomen.
Directorul ONU spune că singurul vaccin efectiv împotriva valului de dezinformare este recâștigarea încrederii publicului. Pe acest fond, Organizația a anunțat că va lansa un proiect nou, menit să combată informațiile malițioase pe tema COVID-19, arată NPR.
”Pe măsură ce lumea luptă cu # COVID19, luptăm și împotriva unei epidemii de falsuri și minciuni dăunătoare. ”Anunț o nouă inițiativă @UN Communications Response pentru a răspândi informațiile factuale și știința, combătând flagelul dezinformării – o otravă care pune mai multe vieți în pericol”, a spus secretarul-general al ONU, António Guterres, într-un mesaj publicat pe Twitter.
Acesta spune că teoriile conspirației, ”tratamentele” alternative – precum uleiul de șarpe – și stigma socială pot fi considerate simptome ale celei mai acute crize prin care umanitatea trece de la al Doilea Război Mondial încoace.
Gutteres a făcut apel și la rețelele de socializare să intensifice eforturile de limitare a răspândirii dezinformării, în timp ce guvernelor le-a transmis să protejeze drepturile omului.
1 Comentariu
Articole asemănătoare
Un ONG pentru drepturile jurnaliștilor trage un semnal de alarmă: „Dacă presa chineză ar fi liberă, coronavirusul nu ar fi o pandemie”
”Camera de război” a Facebook a rămas goală la numai două luni de la lansare
Fake news-urile despre COVID-19 par să schimbe comportamentul oamenilor, dar nu dramatic
Partidul Republican, atacat de hackeri din gruparea ”Cozy Bear”, asociată cu serviciile secrete ruse
Cât de periculos a devenit jurnalismul într-o democrație? Reporterii americani au fost țintele atacurilor forțelor de ordine