Talibanii au agresat echipa CNN. Clarissa Ward: „Am transmis din tot soiul de situații nebune, dar de data asta vorbim de haos!”

Echipa CNN din Kabul a fost agresată de mai mulți luptători talibani, în timp ce transmiteau din apropierea aeroportului. Clarissa Ward a povestit momentele tensionate prin care ea și colegii săi au trecut, când erau amenințați cu armele de către susținătorii noului regim de la Kabul.

Aceasta a povestit au stat de vorbă cu mai mulți cetățeni afgani, care le cereau ajutorul să părăsească Afganistanul, când un taliban s-a apropiat de ei și și-a ridicat arma deasupra capului, ca și cum era pregătit să tragă, conform Digi24.

Imaginile cu Clarissa Ward, stând de vorbă cu localnicii care-i cereau sfatul. După minutul 2:15, se poate vedea cum unul dintre luptători înaintează cu arma în mână, în timp ce mulțimea se dispersează din calea sa:

„Apoi au apărut talibanii la un moment dat, unul dintre ei și-a ridicat arma în aer ca și când se pregătea să tragă, a trebuit să fugim, să ne adăpostim… Cel mai înspăimântător moment pentru echipa noastră a fost când producătorul nostru filma cu telefonul lui, iar doi talibani au venit cu armele în aer, gata să-l lovească și a trebuit să intervenim, să strigăm… și a venit alt taliban și le-a spus, nu, nu, ei sunt jurnaliști…”, a spus Clarissa Ward.

Pe imaginile surprinse de cameraman în timpul momentelor tensionate se poate vedea cum unul dintre luptători își ridică piedica de la mitraliera AK47 și continuă să strige la mulțime.

„Acești luptători talibani sunt cam supărați din cauza noastră… Nu vă opriți… Am decis să plecăm și să ne ascundem în mașina noastră. Un luptător foarte încrezător în arma sa AK47… presează mulțimea… Stați în spatele lui! Stați în spatele lui! Puteți vedea cum unii dintre acești luptători talibani sunt surescitați, plini de adrenalină sau mai știu eu de ce… este o situație extrem de confuză. Brusc, alți doi talibani pornesc spre noi… Puteți vedea puștile lor automate ridicate pentru a-l lovi pe producătorul nostru. Când le-am spus talibanilor că avem permisiunea de a filma, au lăsat armele în jos și ne-au lăsat să trecem. Acum, plecăm de aici”, a mai afirmat jurnalista.

Clarissa Ward, care a transmis de-a lungul carierei sale multe evenimente tensionate din Orientul Mijlociu, susține că a transmis „din tot soiul de situații nebune, dar de data asta vorbim de haos”. 

„Este imposibil pentru civili obișnuiți, chiar dacă au toate actele necesare, să treacă de bariere, nu e nicio șansă să se poată strecura. Este o situație foarte confuză, foarte periculoasă, complet imprevizibilă. Nu există o ordine, nu există un sistem coerent de procesare a actelor, de o parte cei care au acte, de cealaltă cei care nu au… Sincer, din punctul meu de vedere este un miracol că nu au fost răniți grav mai mulți decât până acum”, a mărturisit corespondentul CNN în Afganistan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *