Rusia cere Twitter să blocheze activitatea unei publicații de opoziție, după ce a amenințat că va închide platforma

Autoritatea de reglementare media din Rusia, Roskomnadzor, a cerut Twitter să restricționeze complet activitatea unei publicații de opoziție. Cererea vine la scurt timp de când Kremlinul a amenințat platforma că o va închide dacă nu se șterge conținutul considerat a fi dăunător.

Conform The Guardian, Roskomnadzor a luat legătura cu Twitter pentru a solicita eliminarea contului MBKh Media, o publicație online fondată de Mihkail Khodorkovsky. Khodorkovsky, un oligarh exilat, este un critic cunoscut al lui Vladimir Putin.

În ceea ce privește motivația autorității de reglementare media, MBKh Media susține că a fost acuzată de către Roskomnadzor de „încălcarea legilor Federației Ruse” prin schimbul de informații de la grupuri „nedorite”.

Însă presiunile puse asupra Twitter ar face parte dintr-un plan mai larg al oficialilor din Moscova de a bloca accesul rețelelor de socializare străine pe teritoriul rus – o metodă care s-a dovedit a da rezultate în China, unde funcționează doar aplicații aprobate de stat.

Marți, un oficial de la Roskomnadzor (Serviciul Federal Rus pentru Supravegherea Comunicațiilor, Tehnologiei Informației și Mass-Media) a spus că Rusia va interzice Twitter dacă nu va elimina posturile referitoare la abuzul de droguri și la sinuciderea copiilor.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *