Facebook Messenger va emite alerte de securitate pentru a proteja utilizatorii minori de păcăleli

Într-o încercare de a spori nivelul de securitate al utilizatorilor platformei – în mod special pe cei minori -, Facebook Messenger va implementa un sistem de avertizare.

Alertele vor oferi sfaturi privind comportamentul neobișnuit al altor utilizatori și va oferi posibilitatea de a bloca rapid un contact care este suspicios. În plus, noua reglementare va cuprinde și educarea utilizatorilor sub 18 ani să fie precauți în inițierea discuțiilor cu necunoscuți, arată Yahoo.com.

Măsura are scopul de a ”ajuta milioane de oameni să evite interacțiunile potențial dăunătoare și posibile escrocherii fără a compromite confidențialitatea lor”. 

”Pe măsură ce trecem la criptarea end-to-end, investim în instrumente de conservare a confidențialității, astfel încât să păstrăm oamenii în siguranță fără a accesa conținutul mesajelor. Am dezvoltat aceste sfaturi de siguranță cu ajutorul învățării automate, care privește semnale comportamentale precum un adult care trimite o cantitate mare de cereri de prieteni sau mesaje către persoane sub 18 ani”, a declarat Facebook într-un comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *