GDPR a tranșat o dispută familială: o bunică trebuie să șteargă pozele cu nepoții de pe social media

O femeie din Olanda trebuie să șteargă pozele cu nepoții, pe care le-a postat pe mai multe rețele de socializare, este decizia unei instanțe.

Hotărârea judecătorilor vine după ce fiica femeii a dat-o în judecată pentru că aceasta a refuzat în nenumărate rânduri să scoată fotografiile publicate pe Facebook și Pinterest. Instanța consideră că prevederile din GDPR trebuie aplicate în acest caz, conform BBC.

Cu toate că General Data Protection Regulation nu privește, în mod normal, procesările de date în scopuri ”pur personale” sau ”domestice”, autoritățile consideră că, în acest caz, pozele cu minorii ar putea să ajungă în mâini nepotrivite.

”Cu Facebook, nu poate fi exclus faptul că fotografiile plasate pot fi distribuite și pot ajunge în mâinile terților”, se arată în decizia instanței.

Dacă bunica refuză să șteargă pozele de pe social media, aceasta va fi sancționată cu 50 de euro pe zi. Totodată, ea mai poate fi sancționată cu aceeași sumă pe zi, dacă postează și alte fotografii. Amenda nu poate, totuși, să depășească 1000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *