CTP și Moise Guran, schimb de replici dur: „Regret doar orice vorbă schimbată vreodată cu acest ins”

Este scandal în presă, după ce Cristian Tudor Popescu l-a criticat pe fostul jurnalist Moise Guran pentru un text publicat de acesta din urmă în urmă cu șase ani.

În 2014, Guran scria pe blogul său: ”Începând din 1866, la rebeliunea de la Iași, montată tot de agenți ruși, urmând cu 1907, iar mai apoi cu 1989, armata română a tras în plin, omorând de-a valma și țărani înfometați, și orășeni manipulați, și anticomuniști cinstiți. Dacă nu o făcea, România ar fi sucombat ca stat”, conform Paginademedia.ro.

Fraza a atras criticile lui CTP, care a afirmat, în timpul rubricii săptămânale „Judecata de Joi”, de la Europa FM, că ”(…) a spune că armata a făcut bine că a tras în cetățenii revoltați ieșiți în stradă în decembrie 1989, la Timișoara, la București, la Sibiu, la Cluj și în alte orașe ale țării, deoarece altfel România ar fi sucombat ca stat, nu înseamnă numai prostie alfabetizată. Nu înseamnă numai ceaușism congenital. Înseamnă o hâzenie pură, clocind în miezul sufletului”.

Mai mult decât atât, gazetarul a spus că regretă ”orice vorbă schimbată vreodată cu acest ins”. 

”Cum știți, am participat anul trecut la emisiunea săptămânală Piața Victoriei, moderată de Anca Simina, alături de dl Guran. N-am făcut-o cu plăcere”, a mai afirmat gazetarul, la Europa FM.

Reacția lui Moise Guran

Reacția acidă a lui Cristian Tudor Popescu nu a rămas fără replică. Fostul realizator radio i-a transmis acestuia, tot la Europa FM, că formularea folosită în 2014 a fost nefericită.

În încheiere, acesta i-a adresat un mesaj direct lui CTP:

”Mie mi-a făcut plăcere să dezbat cu dl Popescu și am un respect deosebit pentru domnia sa și aș vrea să îi transmit un singur lucru: Să fim atenți cum îmbătrânim, domnule Popescu”, a spus Guran, conform Paginademedia.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *