Rusia stabilește condițiile informaționale pentru destabilizarea Republicii Moldova, potrivit Institutului pentru Studierea Războiului

Institutul pentru Studierea Războiului (ISW) dedică o bună parte a analizei sale zilnice privind conflictul din Ucraina declarațiilor și evoluțiilor tensionate dintre Republica Moldova și entitatea separatistă transnistreană. ISW avertizează că Rusia stabilește condițiile informaționale pentru destabilizarea Republicii Moldova, folosind pretextul unor false amenințări asupra Transnistriei și a etnicilor ruși, scrie Ediția de Dimineață.

Într-un interviu pentru TASS, Aleksei Polișciuk, director din Ministerul de Externe al Rusiei, responsabil de Comunitatea Statelor Independente (CSI), a declarat că Moldova a început “să-și distrugă legăturile” cu statele membre ale CSI și că există zvonuri că intenționează să părăsească organizația până la sfârșitul acestui an. Aleksei Polișciuk a susținut că această decizie nu ar aduce beneficii intereselor sau cetățenilor moldoveni și ar fi neprofitabilă pentru economia moldovenească.

El a mai spus că soluționarea chestiunii transnistrene se află “într-o criză profundă” și că presiunea economică a Republicii Moldova asupra Transnistriei întârzie și mai mult orice soluție.  El a susținut că Rusia este pregătită să rezolve deteriorarea relațiilor dintre Moldova și Transnistria „ca mediator și garant” al reglementării.

CITIȚI MAI MULTE AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *