O jurnalistă din România, amenințată pentru anchetele despre afacerile private ale BOR

O jurnalistă din România a fost amenințată prin intermediul unui apel telefonic pentru anchetele privind afacerile private ale Bisericii Ortodoxe Române.

Este vorba despre Diana Oncioiu, de la platforma de jurnalism independent Dela0.ro și membră a proiectului ”Să fie lumină”. Aceasta ar fi fost contactată telefonic în decursul dimineții de marți de un ”bărbat cu puternic accent moldovenesc” și amenințată că i se va ”rupe capul” dacă va mai scrie despre Biserica Ortodoxă Română, după cum se arată în mesajul publicat pe Facebook de echipa ”Să fie lumină”.

”Deși a vizat-o direct pe colega noastră, apelul s-a vrut a fi o atenționare la adresa întregii echipe de reporteri, persoana apelantă indicând că trebuie să încetăm să mai scriem despre „ce fac preoții””, se mai arată în postare.

Jurnalista a încercat să discute cu apelantul și să afle ce anume l-a deranjat din anchetele publicate, însă acesta s-a arătat nemulțumit de lucrurile pe care proiectul independent la ve publica în viitor.

➡️ Unul dintre reporterii implicați în realizarea proiectului nostru jurnalistic a fost contactat telefonic în această…

Gepostet von Să fie lumină am Dienstag, 11. Juni 2019

Amintim faptul că este al doilea caz recent când un jurnalist a fost amenințat pentru proiectele desfășurate. Emilia Șercan a primit la jumătatea lunii apilie un SMS în care era amenințată cu moartea dacă nu întrerupe investigațiile de plagiat de la Academia de Poliție. Puteți citi mai multe despre asta AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *