O jurnalistă din România, amenințată pentru anchetele despre afacerile private ale BOR


Alexandra Minea
O jurnalistă din România, amenințată pentru...

O jurnalistă din România a fost amenințată prin intermediul unui apel telefonic pentru anchetele privind afacerile private ale Bisericii Ortodoxe Române.

Este vorba despre Diana Oncioiu, de la platforma de jurnalism independent Dela0.ro și membră a proiectului ”Să fie lumină”. Aceasta ar fi fost contactată telefonic în decursul dimineții de marți de un ”bărbat cu puternic accent moldovenesc” și amenințată că i se va ”rupe capul” dacă va mai scrie despre Biserica Ortodoxă Română, după cum se arată în mesajul publicat pe Facebook de echipa ”Să fie lumină”.

”Deși a vizat-o direct pe colega noastră, apelul s-a vrut a fi o atenționare la adresa întregii echipe de reporteri, persoana apelantă indicând că trebuie să încetăm să mai scriem despre „ce fac preoții””, se mai arată în postare.

Jurnalista a încercat să discute cu apelantul și să afle ce anume l-a deranjat din anchetele publicate, însă acesta s-a arătat nemulțumit de lucrurile pe care proiectul independent la ve publica în viitor.

➡️ Unul dintre reporterii implicați în realizarea proiectului nostru jurnalistic a fost contactat telefonic în această…

Gepostet von Să fie lumină am Dienstag, 11. Juni 2019

Amintim faptul că este al doilea caz recent când un jurnalist a fost amenințat pentru proiectele desfășurate. Emilia Șercan a primit la jumătatea lunii apilie un SMS în care era amenințată cu moartea dacă nu întrerupe investigațiile de plagiat de la Academia de Poliție. Puteți citi mai multe despre asta AICI.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Articole asemănătoare

Noutăți

Numărul ridicat de jurnaliști și academicieni reținuți în Turcia, motiv de îngrijorare pentru UE

Comisarul european pentru Extindere, Johannes Hahn, a declarat că situația jurnaliștilor și academicienilor blocați pe teritoriul turc este un motiv...

Adăugat pe de Alexandra Minea
Analize

Bilanțul pozițiilor ocupate de România privind presa și internetul EXCLUSIV

Imaginea României în fața partenerilor strategici, mai ales în fața Uniunii Europene, este determinată în mare parte de către...

Adăugat pe de Alexandra Minea