Foștii șefi ai Academiei de Poliție, inculpați în dosarul șantajării jurnalistei Emilia Șercan, nu mai pot preda

Foștii șefi ai Academiei de Poliție Adrian Iacob și Mihail Marcoci, inculpați în dosarul șantajării jurnalistei Emilia Șercan și care ieri au fost condamnați în primă instanță la câte trei ani de închisoare cu suspendare, au primit și o serie de interdicții, printre care și aceea de a mai preda

Interdicțiile au fost date de instanță tot în ședința de ieri, când cei doi au primit primul verdict în proces. Fostul prorector și fostul rector și-au pierdut astfel dreptul de a mai fi polițiști, de a mai fi cadre didactice universitare, de a ocupa o funcție de conducere într-o instituție publică și de a fi aleși într-o instituție sau într-o funcție publică, conform G4Media.ro.

Aceștia își recapătă drepturile la trei ani de la scurgerea pedepselor impuse, mai exact trei ani de închisoare cu suspendare și 120 de zile de muncă în folosul comunității. În plus, cei doi vor trebui să-i plătească Emiliei Șercan 80.000 de lei daune morale.

Iacob și Marcoci ar fi determinat un subaltern să-i trimită jurnalistei mesaje de amenințare, în încercarea de a o face pe aceasta să renunțe la o investigație privind plagiatele din cadrul Academiei. Subalterului i-au promis imunitate în fața legii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *