Ministru român, lăudat în Sputnik pentru o declarație controversată la adresa parteneriatului cu SUA

Într-un articol intitulat „Curaj total: Ambasadorul SUA, Hans Klemm, lăsat fără replică de un ministru român”publicația Sputnik.md laudă „curajul” ministrului de Finanțe, Eugen Orlando Teodorovici, care ar fi solicitat într-o discuție cu ambasadorul SUA, Hans Kelmm, un răspuns clar despre investițiile americane în România.

„Într-o întâlnire cu ambasadorul SUA, Hans Kelmm, i-am spus că, deși noi am semnat acum 20 de ani acel parteneriat strategic, ar fi bine trecem de la documente la lucruri concrete…Adică, de 4 miliarde am luat noi rachete, de 4 miliarde vrem să faceți afaceri la noi cu firmele românești”, a spus Teodorovici potrivit Sputnik.md.

„De exemplu, vor americanii să producă rachete de 20 de miliarde. Noi ne obligăm să cumpărăm o treime din rachete dacă le produc în România și cu restul ieșim împreună pe piața externă”, a mai spus Teodorovici.

Sputnik.md notează că „acest mod de abordare al parteneriatului, îl urcă în topul posibililor candidați la prezidențiale”.

sputnik.md

NATO asigură o mare parte din securitatea României, iar țara noastră contribuie în prezent cu 2% din PIB pentru Apărare. Comparativ, Statele Unite alocă 3,6% din PIB, respectiv 685 de miliarde dolari, aproximativ de 190 de ori mai mult decât România!

Cu toate hibele ei Alianţa Nord-Atlantică reprezintă practic, întreaga lume occidentală, la care România încearcă, pe cât poate, să se ataşeze încă dinainte de secolul al XIX-lea. Publicația Sputnik.md ne-a obișnuit deja cu un discurs anti-Occidental, lăudând adesea declarațiile controversate ale unor politicieni români. Nu de mult, publicația îl prezenta pe Liviu Pleșoianu drept „o opțiune serioasă pentru prima funcție în stat” pentru „curajul” acestuia de a trimite „o scrisoare deschisă către ambasadele din România ale marilor puteri occidentale” în care le cerea să oprească „exportul de corupție!”

Sputnik.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *