Meta face primul pas înapoi: nu mai acceptă postările care cer moartea șefilor de stat
Meta anunță că va schimba câteva detalii despre măsurile care lasă loc de incitare la ură împotriva armatei invadatoare a Rusiei. Autoritățile de la Moscova au depus o plângere împotriva Meta, cerând curții de instanță să eticheteze compania ca fiind o ”organizație extremistă”.
Între timp, Reuters relatează că Meta elimină posibilitatea de a cere moartea liderilor de stat. Putin și Lukașenko au fost ținta mai multor postări care vorbeau despre mortea celor doi. Meta, prin vocea lui Nick Clegg -președintele departamentului Global Affairs- spune că nu va mai tolera astfel de postări, însă asta e singura schimbare pe care o implementează.
”De asemenea, nu permitem apeluri la asasinarea unui șef de stat… Așadar, pentru a elimina orice ambiguitate cu privire la poziția noastră, restrângem și mai mult regulile pentru a clarifica faptul că nu permitem apeluri la moartea unui șef de stat pe platformele noastre” a declarat Clegg într-un mesaj intern al companiei consultat de Reuters.
Responding to reports that the Russian government is considering designating Meta as an extremist organization for its policies in support of speech: pic.twitter.com/Y8sUbZDSML
— Nick Clegg (@nickclegg) March 11, 2022
Nick Clegg a vorbit și pe Twitter despre acest lucru și a ținut să sublinieze că măsurile care instigă la ură împotriva armatei ruse sunt o schimbare necesară având în vedere contextul în care se află Ucraina.
”Vreau să fiu cât se poate de clar: politicile noastre se concentrează pe protejarea drepturilor de exprimare ale oamenilor ca expresie a autoapărării cu privire la o invazie militară în țara lor” scrie reprezentantul Meta în postarea de pe Twitter.
A mai vorbit și despre civilii ruși care sunt în continuare protejați de regulile Meta și de faptul că platformele gigantului american n-o să permită niciodată rusofobia.
E prima mare concesie pe care Meta o arată în fața regimului de la Moscova. Până acum, Meta a luat cele mai dure măsuri de sancționare a Kremlinului, iar asta s-a putut observa și din reacția autorităților ruse. Facebook și Instagram au fost restricționate, în timp ce Twitter sau TikTok au avut doar accesul îngreunat.
Articole asemănătoare
Pesta porcină alimentează discursul anti-UE în România. Cine sunt conspiraționiștii de serviciu
Care sunt editorialiștii din spatele propagandei ruse din presă
RSF: Atacul care a omorât un jurnalist și a rănit alți șapte în sudul Libanului a fost ”țintit”
Ce ar trebui să înțelegem din scandalul pliantelor false USR-PLUS
Presa românească online, în pericol: Dan Tăpălagă este noua țintă a lui Liviu Dragnea