Mark Zuckerberg spune că există riscul unor „tulburări civile” în preajma alegerilor

Pe măsurile de alegerile prezidențiale americane se apropie, mai multe persoane publice au atras atenția posibilității degenerării situației.

Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, s-a arătat recent îngrijorat pe peisajul social din Statele Unite ale Americii. Acesta susține că există riscul unor „tulburări civile”, care ar putea avea un impact major asupra populației de rând, conform CNBC.

„Sunt îngrijorat de faptul că, având națiunea noastră atât de divizată și rezultatele alegerilor care ar putea dura câteva zile sau săptămâni pentru a fi finalizate, există riscul tulburărilor civile în toată țara”, a afirmat Zuckerberg în cadrul unei transmisii live despre veniturile companiei sale.

Din acest motiv, spune Zuckerberg, Facebook a luat o serie de măsuri care să vină în sprijinul votanților:

  • ajutarea utilizatorilor să se înregistreze pentru a vota
  • oferirea de informații exacte despre alegeri
  • interzicerea reclamelor politice cu o săptămână înainte de alegeri
  • blocarea anunțurilor care pun la îndoială rezultatele alegerilor
  • interzicerea grupurilor QAnon teoria și care neagă Holocaustul.

„Aceasta nu este o schimbare a filozofiei noastre fundamentale de susținere puternică a liberei exprimări. În schimb, este o reflectare a riscului crescut de violență și neliniște”, a mai spus Zuckerberg, care a susținut mult timp că își dorește ca deciziile Facebook să nu afecteze în vreun fel libertatea de exprimare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *